Vi tar hand om Er 

 SÅVÄL DJUR SOM ÄGARE

 
 
IMG_9201.JPG
 
 

Tjänster
 

KONSULTATION

Konsultation bokas med leg vet. Andreas Holte eller leg vet. Lowa Göransdotter. Som standard bokas 30 minuter per patient, men ibland är det t.ex. indikerat att ta blodprov eller röntgen, och då kan besöket ta längre tid. Fråga gärna vid bokningen om ditt djur behöver vara fastande inför besöket. Vid ett antal blodanalyser är provet bara tillförlitligt om ditt djur är fastande. Vi rekommenderar även fastande vid sedering. Vid ert första besök får ni gärna ha med eventuell stamtavla och försäkringsuppgifter så vi kan föra in detta i journalsystemet.

Då vi endast har en entré till kliniken ber vi dig vänligen lämna ditt djur i bilen vid misstanke om infektiösa sjukdomar, t.ex. om ditt djur har mag-/tarmproblem (kräkningar, diarré) eller luftvägsproblem (hosta, sekret från nosen). Ni känner era djur bäst, så informera gärna personalen om ni tror att vi ska vara extra försiktig vid undersökningen och hantering av ditt djur.

OPERATION

Både planerad kirurgi och akut kirurgi utförs på kliniken. Operationsavdelningen består av två stora operationssalar samt ett förberedelserum. Vi rekommenderar att era djur är fastande inför operationen. Det är viktigt att era djur är rastade innan ni kommer till Töre Djurklinik. Om djuret är smutsigt är det bra om man duschar sitt djur med schampo dagen innan den planerade operationen. Om ni önskar får ni prata med veterinär både innan och efter operationen. Vid intaget ger vi ofta (pre)medicinering medan ni väntar kvar så erat djur blir trött i en lugn miljö. Vi ringer alltid upp efter operationen samt avtalar tillsammans med er när det är lämpligt med hemgång. Vi lämnar sedan hem era djur med muntliga rekommendationer och ofta elektroniskt recept på medicin. I de flesta fall är era djur färdigmedicinerade till upphämtningsdagen, annars informerar veterinären om medicin ska ges samma dag. Ni kan dessutom efterfråga hemgångsråd här för några specifika operationer/behandlingar.

 

CT (SKIKTRÖNTGEN – DATORTOMOGRAFI)

Första klinik i Norrland med CT till smådjur. Sedan april 2016 har vi haft denna fantastiska bilddiagnostiska möjlighet till alla våra patienter. Undersökningen kräver att ditt djur ligger helt stilla på bordet, vilket innebär att vi ofta sederar ditt djur för scanningen. Vid några scanningar lägger vi en kanyl och ger kontrast i blodet för att framhäva anatomiska strukturer. Själva scanningen tar några minuter. Sen samlar datorn ihop bilderna och efteråt får ni kolla och analysera bilderna tillsammans med veterinären. I några fall önskar vi att skicka bilderna iväg för en extern bedömning. Ni är välkommen att vara med under hela processen om ni önskar det. Det är en fördel att ha kollat med ditt försäkringsbolag innan CT undersökningen, ibland önskar ditt försäkringsbolag ett förhandsgodkännande och detta kan vi hjälpa dig med.

ULTRALJUD

Vi kan göra undersökningar med hjälp av vårt ultraljud på kliniken. Ultraljud är en form av bilddiagnostik och används framförallt vid undersökningar av buken, t.ex. vid dräktighetskoll, misstänkt livmoderinflammation samt undersökning av urinblåsa och urinvägar. Ultraljud är en skonsam undersökning och görs oftast på vaken hund. Det är framförallt vår leg. vet. Lowa Göransdotter som utför undersökningar med ultraljud.

 

LABORATORIUM

Blodprov, urinprov och vävnadsprover analyseras dagligen i vårt egna laboratorium. Vid behov kan vi skicka material för extern analys och då brukar provsvar komma inom 1-2 veckor. Vid några blodprover kan det vara indikerat att ditt djur är fastande, prata gärna med veterinären angående detta vid blodprovstagning. Vid avföringsprover rekommenderar vi att ni tar prover från tre olika tillfällen, gärna tre dagar på rad. Lämna provet i kylen i plastburkar (fås på Töre Djurklinik), sen tar vi hand om den vidare analysen. 

STATIONÄRVÅRD DAG/NATT

På Töre Djurklinik finns möjlighet till stationärvård dygnet runt. Vi har fem stora burar på totalt 30 kvm, så vi har gott om plats för vård av ditt djur. Ditt djur kommer att ha egen bur med tillgång till vatten/mat beroende på vad som är ordinerat av veterinären. Personal finns på plats på kliniken när ditt djur är inskriven på natten. Behov för stationärvård kan erbjudas både dagtid eller nattetid.

 

RÖNTGEN

Vi har Norrlands mest avancerade digitala röntgen. Ett kamera i taket är synkroniserad med röntgenbordet, vilket minskar stressen för ditt djur. Bilderna skickas direkt till datorn för analys av veterinär. Det hjälper oss till att få bra bilder så vi kan hjälpa ditt djur på bäst möjliga sätt. 

Vår butik

Vi säljer veterinärfoder och friskvårdsfoder från Royal Canin. I tilläg har vi t.ex. bandagematerial, olika fodertillskott, schampo, öronrens och ögondroppar. Fråga gärna om ni önskar ett specifikt produkt.

 

Bemötandet har varit otroligt personligt, Andreas har verkligen tagit sig an vår hund med mycket engagemang. På Töre Djurklinik har vi fått tiden som man inte annars får. Vi har fått möjlighet att ställa alla våra frågor och Andreas är fantastiskt duktig på det han gör.

Vi har haft hund i 30 år och under dessa år är det första gången som hunden är glad och viftar på svansen när vi ska tillbaka till veterinären.
— Mats och Helena, djurägare
 

Fler funderingar?

 

Här har vi samlat svar på de vanligaste frågorna samt att du kan efterfråga hemgångsråd. Vid ytterligare frågor kan du givetvis kontakta oss personligen!

 
bgd-instagram-2.png