Jag är uppvuxen i ett uppfödarhem, vi har alltid fött upp och haft hundar hemma. Aldrig tidigare har jag fått sån respons från en djurklinik, som jag får idag på Töre Djurklinik. Varje gång jag och mina fyra hundar kliver in på djurkliniken får vi ett fantastiskt bra bemötande och personalen har enorm kunskap.

Andreas och tjejerna närmar sig djuren på ett bra sätt och de är mån om att förklara för mig som djurägare. Mina hundar står verkligen i centrum och det är värt jättemycket.
— Ann-Sofie, Djurägare
 

Hemgångsråd

Kontakta oss här så skickar vi dig det hemgångsråd du efterfrågat!

 
Välj det hemgångsråd du önskar få skickat.
Ifall du har något övrigt att tillägga gällande din förfrågan.
 

Vanliga frågor (FAQ)

Jag vill boka en tid hos er, hur gör jag det? Har ni speciella telefontider?

Lättast är om ni ringer oss 076-335 50 08 så kan vi gemensamt komma fram till en tid som passar bäst. Vi har inga speciella telefontider utan försöker svara i telefonen under hela dagen. Ibland då vi har mycket att göra kan vi ej svara, men prova gärna att ringa igen lite senare. Ni kan även kontakta oss via sms, mail eller ett meddelande på Facebook. Vi försöker kolla dessa sidor dagligen, men för snabbast hjälp är det bäst att ringa.

Jag har precis köpt en valp som är 8 veckor, när ska den vaccineras?

Normalt sätt är din valp vaccinerad hos uppfödaren innan du hämtar den vid 8 veckors ålder. Nästa vaccination är vid 12 veckor och sedan vid 1 års ålder. Därefter behöver de normalt vaccineras vart tredje år. Vaccinet som ges är ofta ett kombivaccin som skyddar mot mot valpsjuka, hepatit, sjukdom orsakad av parvovirusinfektion och parainfluensa hos hund. Utställningar, hunddagis risk för smittorisk kan man behöva vaccinera för så kallat kennelhosta (del av parainfluensa) varje år.

Jag ska resa till Norge/Finland med mitt djur, vad krävs före inresa?

Ditt djur ska vara id-märkt samt ha ett pass för smådjur. 1-5 dagar innan resan måste ditt djur avmaskas. Detta måste göras pga att vi nämligen har dvärgbandmasken i Sverige. Varken Norge eller Finland har den ännu hos sig. Avmaskningstabletterna finns att köpa receptfritt på apoteket. En veterinär måste ses när tabletterna ges samt skriva en signatur i passet. Ska ni resa in till Finland krävs det även att ditt djur är rabiesvaccinerat. Kolla i ditt pass så giltlighetstiden inte har gått ut. Detta måste ha gjorts minst 21 dagar innan resan till Finland.

Mitt djur är inbokat för operation hos er, är det någonting speciellt jag ska tänka på?

Kom ihåg att ditt djur ska vara fastande sedan kvällen innan operationen. Den får däremot dricka vatten fram till operationstiden. För att minska infektionsrisken får ditt djur gärna ha badat någon dag innan operationen.

Om ditt djur äter medicin dagligen, kolla med någon av våra veterinärer om vilka mediciner som ni kan ge hemma, normalt ger vi de flesta medicinerna här hos oss på kliniken den dagen. Kom ihåg att ditt djur bör vara välrastat innan den skrivs in hos oss.

Det finns alltid risker med att djur sövs eller opereras, prata med din veterinär innan operationen om vilka risker som eventuellt kan finns för just ditt djur.  

Mitt djur är försäkrat, kan ni kontakta mitt försäkringsbolag?

Vi kan kontakta försäkringsbolaget, så att ni som djurägare slipper ligga ute med pengar som försäkringsbolaget normalt sätt skulle ersätta. För att vi ska kunna hjälpa till med detta behöver vi veta vilket försäkringsbolag ditt djur är försäkrat i samt försäkringsnumret. För detta tar vi en administrativ avgift på 95 kr.   

Jag har bokat in ett besök hos er, hur kan jag sedan betala?

Vi tar emot de flesta betalkort och swish. Vi tar tyvärr inte emot kontakter eller lämnar faktura

Remisser till Töre Djurklinik

Önskas en remiss till Töre Djurklinik är ni välkommen att kontakta oss. Vid mail-kontakt försöker vi återkoppla inom några dagar. För patienter och djurägare som åker långt och har behov av övernattning har vi ett hus/stuga i skogen 10-15 minuter från kliniken. Övernattning i denna stuga är inkluderad i undersökningen/operationen av era djur, men det måsta bokas i förväg.  

Jag väntar på ett provsvar från er som ni skickat iväg för analys, när får jag svar på det?

Vi skickar dagligen iväg prover för analys, och så fort vi fått svaret så ringer vi er. Normalt brukar det ta ca 1 vecka.   

Jag har behandlat mitt djur hos en annan veterinär men vill komma till er för att göra CT, hur går jag tillväga?

Om ditt djur har blivit behandlat hos en annan veterinär än här hos oss, är det lättast om din veterinär skickar en remiss till oss. Efter att en remiss är skickad kan vi boka in en tid för undersökningen. För att kunna göra undersökningen krävs det att ditt djur ligger helt stilla. Därför behöver man ge dem medicin så de blir trötta. Själva scanningen tar bara några minuter, men det hinner oftast bli flera tusen bilder på den korta stunden. Ibland kan vi ge ett besked omgående från bilderna och ibland behöver de granskas mer, vilket kan ta några dagar. Så fort bilderna är tolkade skickar vi svaret till din remitterande veterinär. Har ni varit hos oss innan ringer vi och meddelar svaret så snart det kommit.

De flesta försäkringarna täcker en CT undersökning, men kontakta ditt försäkringsbolag innan för att veta säkert. Ibland kan försäkringsbolaget vela ha in fler uppgifter av veterinären som gjort undersökningen.

Betalning & försäkring

Ni är välkommen att betala i receptionen efter besöket. Vi tar emot de flesta betalnings kort och swish. Om ni önskar kan vi ta kontakt med erat försäkringsbolag och hjälpa till med en direktreglering i anslutning till besöket. Det beloppet som försäkringsbolaget ej ersätter kan vi sedan skicka en faktura på. Vi debiterar en direktregleringsavgift på 95 kronor. Vi rekommenderar att ni alltid försäkrar era djur.  

Har du fortfarande funderingar?

bgd-citat.png