Vi är Sveriges minsta djurklinik med CT, är privatägda
och fattar våra egna beslut.

 
 

Efter att Andreas reste till Alaska (1998) för att arbeta med slädhundar bestämde han sig för att bli veterinär. Andreas utbildade sig i Köpenhamn och gav sig sedan av till Regiondjursjukhuset i Helsingborg, för att fem år senare flytta upp till ett litet hus utanför Töre. För att kombinera yrke med fritidsintresse. Efter tre år på Djursjukhuset i Gammelstad behövde han en ny utmaning och bestämde sig för att starta eget. Det var dags, Andreas ville påverka sin egen vardag och kunna ägna all tid han tyckte behövdes åt varje patient.

Det är dyrt att utrusta en klinik och gensvaren från bankerna var inte många men Andreas passion för utmaningar gav honom drivkraften som behövdes för att i mars 2015 slå upp portarna till Töre Djurklinik. Den tidigare gamla vårdcentralen som hade stått tom i tio år fick nytt liv och istället för humanvård bedrevs nu djurvård. Samma år vann vår klinik även pris för årets nystartade företag i Kalix. Folk är van att åka bil i Norrland och bedriver man en klinik av hög kvalitet är avståndet inget problem. 

Det absolut viktigaste är att vårt jobb gör skillnad för djuren. Därför satsar vi på den bästa utrustningen och kvalitet i alla led.

låt oss göra skillnad för dig och ditt djur.

 

 
 

"Jag har behov av utmaningar och när jag öppnade kliniken hade jag kommit till en punkt i livet, när jag ville påverka min egen vardag. Nu kan jag ägna all tid jag tycker behövs åt varje patient."

 

– ANDREAS HOLTE, VD & GRUNDARE

Vi jobbar på Töre Djurklinik

 
 

Andreas Holte

Legitimerad veterinär & grundare

Andreas är utbildad i Köpenhamn (2007) och har jobbat som klinikveterinär på Regionsdjursjukhuset i Helsingborg (2007-2011) och som operationschef på Djursjukhuset i Gammelstad (2012-2014) innan han startade Töre Djurklinik år 2015. Andreas älskar nya utmaningar och vann dessutom Årets Nyföretagare i Kalix (2015).

Specialintresse
Kirurgi och Ortopedi

Fritidsintresse
Har ett stort intresse för slädhundar. Idag äger Andreas 10 Alaskan Husky och har kört VM i distans för slädhundar. Han har även hunnit med Köpenhamn och Berlin Marathon, Vasaloppet, Vansbrosimmet och Vätternrundan. 

 
 
 
 

Emelie Olander

Djurvårdare med utökad behörighet, nivå 3

Samtidigt som Emelie jobbar fulltid på Töre Djurklinik studerar hon till sjuksköterska på Luleå Tekniska Universitet. Emelie sitter i Styrelsen till Töre Djurklinik AB och har jobbat på Töre Djurklinik sedan starten i 2015. Är mammaledig med Idun sedan Februari 2019.

Fritidsintresse 
Stort intresse för naturen, friluftsliv och djur. Vinter, vår, sommar och höst, Emelie älskar att vara utomhus. Jobbar gärna dygnet runt om möjligheten finns. Har hästar hemma på gården och en schäfer.  

 
 
 

Linn Löfgren

Djurvårdare med utökad behörighet, nivå 2

Linn har jobbat på Töre Djurklinik sedan 2016. Linn jobbar i receptionen men har koll på det mesta, så det är ofta Linn ni kommer att ha kontakt med när ni ringer till oss. 

Fritidsintresse 
På fritiden håller Linn gärna på med skytte när tid finns.

 
 
 

Anna Grunditz

Djurvårdare med utökad behörighet, nivå 2

Anna har jobbat på Töre Djuklinik sedan 2017.

Fritidsintresse 

 

KLINIKVETERINÄR MED PASSION?

Bli vår nya kollega!

operation.jpg