Vi är Sveriges minsta djurklinik med CT, är privatägda
och fattar våra egna beslut.

 
 

Efter att Andreas reste till Alaska (1998) för att arbeta med slädhundar bestämde han sig för att bli veterinär. Andreas utbildade sig i Köpenhamn och gav sig sedan av till Regiondjursjukhuset i Helsingborg, för att fem år senare flytta upp till ett litet hus utanför Töre. För att kombinera yrke med fritidsintresse. Efter tre år på Djursjukhuset i Gammelstad behövde han en ny utmaning och bestämde sig för att starta eget. Det var dags, Andreas ville påverka sin egen vardag och kunna ägna all tid han tyckte behövdes åt varje patient.

Det är dyrt att utrusta en klinik och gensvaren från bankerna var inte många men Andreas passion för utmaningar gav honom drivkraften som behövdes för att i mars 2015 slå upp portarna till Töre Djurklinik. Den tidigare gamla vårdcentralen som hade stått tom i tio år fick nytt liv och istället för humanvård bedrevs nu djurvård. Samma år vann vår klinik även pris för årets nystartade företag i Kalix. Folk är van att åka bil i Norrland och bedriver man en klinik av hög kvalitet är avståndet inget problem. 

Det absolut viktigaste är att vårt jobb gör skillnad för djuren. Därför satsar vi på den bästa utrustningen och kvalitet i alla led.

låt oss göra skillnad för dig och ditt djur.

 

 
 

"Jag har behov av utmaningar och när jag öppnade kliniken hade jag kommit till en punkt i livet, när jag ville påverka min egen vardag. Nu kan jag ägna all tid jag tycker behövs åt varje patient."

 

– ANDREAS HOLTE, VD & GRUNDARE

Vi jobbar på Töre Djurklinik

 
 

Andreas Holte

Legitimerad veterinär & grundare

Andreas är utbildad i Köpenhamn (2007) och har jobbat som klinikveterinär på Regionsdjursjukhuset i Helsingborg (2007-2011) och som operationschef på Djursjukhuset i Gammelstad (2012-2014) innan han startade Töre Djurklinik år 2015. Andreas älskar nya utmaningar och vann dessutom Årets Nyföretagare i Kalix (2015).

Specialintresse
Kirurgi och Ortopedi

Fritidsintresse
Har ett stort intresse för slädhundar. Idag äger Andreas 10 Alaskan Husky och har kört VM i distans för slädhundar. Han har även hunnit med Köpenhamn och Berlin Marathon, Vasaloppet, Vansbrosimmet och Vätternrundan. 

 
 
 

Lowa Göransdotter

Legitimerad veterinär

Lowa är legitimerad veterinär med utbildning från Uppsala (2018). Hon har tidigare sommarjobbat som klinikveterinär på Distriktsveterinärerna i Kalix (2017).  Lowa började jobba på Töre Djurklinik Februar 2018 och är nu fastanställd. Lowa jobbar framför allt på polikliniken med intern medicin och bilddiagnostik (CT, röntgen och ultrajud).

Specialintresse 
Intern medicin och Bilddiagnostik.


Fritidsintresse 
Lantbruk. 

 
 

Emelie Olander

Djurvårdare med utökad behörighet

Emelie studerar till sjuksköterska på Luleå Tekniska Universitet och har jobbat på Töre Djurklinik sedan starten i 2015. 

Fritidsintresse 
Stor intresse för naturen och djur. Älskar att vara utomhus. Jobbar gärna dygnet runt med egna hästar och Dimas, en tokig schäfer. 

 
 
 

Linn Löfgren

Djurvårdare med utökad behörighet

Linn har jobbat på Töre Djurklinik sedan 2016. Det är ofta Linn ni kommer att ha första kontakt med när ni ringer till oss. 

Fritidsintresse 
Ägare till schäfern Ebbis. På fritiden håller Linn gärna på med skytte.

 
 
 

Anna Grunditz

Djurvårdare

Anna har jobbat på Töre Djuklinik sedan 2017. Anna älskar kalvar och jobbar gärna 100% med kalvar. Vi hoppas att hundar och katter är hennes andra och tredje prioritet. 

Fritidsintresse 
Svipp, en Australian Shepherd samt hästar.

 

KLINIKVETERINÄR MED PASSION?

Bli vår nya kollega!

operation.jpg